VRHUNSKI SPORTAŠ

Tko je Miran Maričić, mladi hrvatski strijelac koji je Hrvatskoj donio prvu medalju u Parizu?

Photo: Josip Mikacic/PIXSELL

Hrvatski strijelac Miran Maričić donio je prvu medalju Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u ponedjeljak u finalu zračne puške na 10 m osvojio broncu, dok je Petar Gorša zauzeo šesto mjesto, a zlato je pripalo Kinezu Sheng Lihaou, piše Net.hr.

Maričić je ukupno osvojio 230 bodova, drugi je bio Šveđanin Victor Lindgren, a zlatni Kinez Sheng Lihhao. Nakon prve serije od pet hitaca bio je drugi s 52,8 bodova, a Gorša šesti s 51,8 bodova. Maričić je bio drugi i nakon druge serije sa 105,1 bodova, a Gorša se popeo na četvrto sa 104,8 bodova. Gorša, kojem su ovo četvrte olimpijske igre, nakon 16 hitaca je završio natjecanje sa 165,6 bodova.

Tko je Miran Maričić?

Maričić je rođen 17. lipnja 1997. u Bjelovaru, u kojem je nekoliko godina zaredom bio proglašen najboljim sportašem grada.

Član je SD Bjelovar 1874, a višestruki je osvajač odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Berbu medalja započeo je 2017. na Svjetskom prvenstvu u Suhl kada je postao juniorski prvak u zračnoj puški 10M. Na istom prvenstvu osvojio je i momčadsku broncu.

Godinu dana kasnije osvojio je momčadsku broncu s s Petrom Goršom i Marinom Čerinom na Svjetskom prvenstvu, te pojedinačno srebro na Europskom. Nove medalje uzeo je na Europskom prvenstvu u Wroclawu 2020. gdje je timski s Petrom Goršom i Bornom Petanjekom uzeo srebro, a u u disciplini Mix Team s Esterom Herceg osvojio je broncu.

Prošle je godine na Svjetskom prvenstvu u Bakuu osvojio momčadsku broncu, a kruna je evo stigla danas kada je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio broncu, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari