Dodijeljene nagrade osnovnoškolcima u okviru promotivne kampanje “Hrvatska kakvu želimo”

Na nagradni natječaj prijavilo se trinaest osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije

Primorsko-goranska županija, putem svojeg UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima u ulozi regionalnog koordinatora, sudjelovala je u organizaciji Svečane dodjele nagrada u okviru Nagradnog natječaja za dječje literarne i likovne radove u okviru promotivne kampanje “Hrvatska kakvu želimo”, kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030.

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU održana je svečana dodjela nagrada za djecu osnovnoškolskog uzrasta u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, na kojoj su sudjelovali predstavnici regionalnog koordinatora, nagrađeni učenici te njihovi roditelji, učitelji i mentori.

Na nagradni natječaj prijavilo se sveukupno trinaest osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije, od kojih je Županijski ocjenjivački odbor izabrao dvanaest najboljih radova u kategorijama likovnih i literarnih radove za učenike uzrasta od prvog do četvrtog, te petog do osmog razreda. Nagrađeni učenici svojim su radovima pokazali na koji način oni vide budućnost Hrvatske u 2030. godini.

Ministrica Gabrijela Žalac dodijelila je nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenika osnovnih škola na razini cijele Hrvatske. Na dodjeli je sudjelovalo sveukupno 450 osnovnoškolaca, njihovih roditelja i učitelja, uz zabavni program te izložbu radova pobjednika na nacionalnoj razini.

Na natječaj su se prijavile sveukupno 222 osnovne škole s područja cijele Hrvatske, čiji su se učenici svojim literarnim i likovnim radovima natjecali za odabir onih najboljih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari