(FOTO, VIDEO) Radnici Uljanika Zavarili vrata na glavnom ulazu: Od danas ponovno u štrajku!

Najavili su blokadu dva službena ulaza u brodogradilište

Radnici Uljanika su od danas ponovo u štrajku, te su najavili blokadu dva službena ulaza u brodogradilište Uljanik. Prolaz u pulsko brodogradilište moguć je jedino kroz manji ulaz na bulevaru, kroz koji ne mogu proći ni vatrogasna vozila ni hitna služba.

Time žele još jednom napraviti pritisak na vladu, a ovo je simbolično “stavljanje ključa u bravu”, koje bi radnici svakako htjeli izbjeći.

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić izjavio je da je radnicima iščekivanje rješenja postalo izuzetno teško te je poručio svima koji odlučuju o sudbini tog brodogradilišta da se konačno slože, donesu neku odluku i prekinu višemjesečnu agoniju trećemajaca.

“Ako premijer Plenković, ministri i koalicijski partneri imaju odgovornost prema ostatku Hrvatske, gdje su tu radnici 3. maja i Uljanika, zar mi nemamo pravo na dostojanstvo. Sedam mjeseci čekamo da netko riješi pitanje 3. maja. Gospodo, gdje vam je odgovornost prema ovim ljudima, prema meni radniku?” upitao je Šoljić.

Naglasio je da su radnici dovedeni u sadašnju situaciju zbog neaktivnosti države.

Photo: Dusko Marusic /PIXSELL
Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

“Zar moramo svi otići iz Hrvatske, ovo je i naša domovina, ne vaša, ovi ljudi žele ostati raditi ovdje. Složite se već jednom, donesite odluku, kakva god bude, ali nek se prekine agonija,” kazao je.
Vijesti.hr
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Pogledajte VIDEO:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari