DOBRE VIJESTI

U Istri još troje pacijenata izliječeno. Sada ih je ukupno 18

FOTO: Duško Marušić/Ilustracija

Još troje pacijenata zaraženih od koronavirusa izliječeno je u pulskoj Općoj bolnici čime je do sada u Istri izliječeno ukupno osamnaest osoba, izvijestio je u četvrtak ujutro Stožer civilne zaštite Istarske županije

U međuvremenu od ukupno 32 ispitana uzorka samo je jedan pozitivan na koronavirus (COVID-19), a radi se osobi koja je stigla iz Londona i bila je u samoizolaciji. Ukupno je tako u Istri do sada od COVID-19 zaražena 81 osoba, a tijekom srijede terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice Pula uzet je još 51 uzorak brisa koji su  dostavljeni u laboratorij u Zagreb te će rezultati nalaza biti poznati tijekom dana.

Inače, u četvrtak se prema naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite ponovno otvorena zelena tržnica u Puli, kako u središtu grada tako i na Verudi. Po riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Dina Kozlevca, osim u Puli od danas tržnice rade i u Rovinju, Poreču, Umagu, Bujama, Buzetu, Pazinu i Labinu te do sada, kako je naveo, nema većih problema.

“Građani se drže uputa, paze na razmak i sve teče bez problema. U par slučajeva došlo je do grupiranja građana koji su se na intervenciju redara potom razišli. Postavljene su ograde, redari propuštaju građane u razmaku od par minuta kako se ne bi stvorile gužve. Dakle, za sada je situacija pod nadzorom”, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari