POZITIVAN TREND

U Istri sedmi dan bez novooboljelih, još dvoje izliječenih

FOTO: Duško Marušić/Ilustracija

Sedmi dan zaredom u Istri nema novooboljelih od koronavirusa, svih 56 uzoraka brisa ispitanih posljednja 24 sata su negativni, a u međuvremenu su izliječene dvije osobe, što je ukupno 72 izliječenih od covida 19 u Istarskoj županiji, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite

Popuštanje mjera u Istri provodit će se istom dinamikom kao i u ostatku zemlje, no to će ovisiti o epidemiološkoj slici koja će se pomno pratiti.

“Većina mjera sa stručnog stajališta Stožera podudara se s onima koje je županija htjela donijeti. Razlika između državnih mjera i mjera istarskoga Županijskog stožera je vremenski period između faza. Stožer civilne zaštite Istarske županije smatrao je prikladnim deset dana između faza, dok je kod Nacionalnog stožera sedmodnevni odmak”, istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić rekla je da se sve više povećava broj izliječenih pacijenata pa ih je sada, nakon još dvoje otpuštenih iz bolnice, 86 posto.

“Situacija s pacijentima u bolnici je stabilna, a jučer su otpušteni zadnji pacijenti koji su imali težu kliničku sliku i teže respiratorne simptome”, istaknula je Hrstić.

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac podsjetio je kako, usprkos popuštanju mjera od ponedjeljaka, sve mjere osobne zaštite i dalje ostaju na snazi.

“Trebamo biti oprezni jer povećana cirkulacija ljudi daje veću priliku za prijenos virusa. Stoga na području Istarske županije, ako naletimo na opterećenje po pitanju broja zaraženih, Stožer će beskompromisno donijeti mjere za dobrobit građana. Termini između faza koji su iznijeti od Vlade su državni, a mi ćemo svakako procijeniti i sagledati stanje kako bismo reagirali na vrijeme”, poručio je Kozlevac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari