Iz Sindikata učitelja odgovorili na prozivke: ‘Nitko nije zakinut! Neki će dobiti i 9 posto veći koeficijent’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nenastavno osoblje dobit će veće plaće, ali po drugačijem modelu od nastavnog

Sindikati u obrazovanju svojim su štrajkom natjerali Vladu da im poveća koeficijent složenosti posla za 6,11 posto, i to po modelu 3+1+2. Koeficijent će tako od 1. prosinca rasti za 3. posto, 1 posto od 1. lipnja iduće godine te 2 posto od 1. siječnja 2021. godine. Međutim, ta ponuda ne uključuje i sve koji su štrajkali.

Naime, povećanje koeficijenata odnosi samo na nastavno osoblje, dok će nenastavnom osoblju u obrazovanju po istom modelu povećati plaća kroz dodatke. Dogovorena je izmjena uredbe o koeficijentima i sporazum o dodacima na plaću za nenastavno osoblje postocima 3+1+2, što kumulativno iznosi 6,11 posto.

Iz Sindikata hrvatskih učitelja sada su se oglasili na Facebooku i poručili da nitko nije zakinut.

”Poštovani svi, nitko nije zakinut! Ostvarili smo povećanje koeficijenta složenosti poslova kroz tri koraka za 6,11 posto za sve učitelje, nastavnike, stručne suradnike i odgajatelje u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama.

Ostvarili smo povećanje koeficijenta složenosti poslova za tajnike i računovođe za devet posto.

Ostvarili smo povećanje plaća za nenastavno osoblje kroz dodatke na plaće za 6,11 posto uz jednaku dinamiku povećanja kao i povećanje koeficijenata učitelja/nastavnika.

Kako koeficijenti nenastavnog osoblja nisu zaostajali za koeficijentima istih radnih mjesta unutar javnih službi nismo mogli ostvariti povećanje plaće kroz koeficijente već kroz dodatke na plaće. Zahvaljujući našem štrajku povećat će se osnovica za plaću u 2020. godini za sve zaposlene u javnim službama za 6,12 posto u tri koraka po 2 posto”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari