NAJŠTEDLJIVIJI SU ISTRIJANI

Video | ‘Koliko milijardi kuna Hrvati drže u čarapama?’ Stigao odgovor na pitanje koje zanima sve u državi

Inflacija jede novac pa umjesto na računu mnogi ušteđevinu ulažu u nekretnine, što dodatno diže cijenu ionako preskupih kvadrata

Unatoč krizi i u jeku rekordne inflacije Hrvati, čini se plivaju u novcu. Ukupna imovina građana iznosi više od 600 milijardi kuna. U prosjeku, svaki Hrvat na računu ima ušteđeno više od 65 tisuća kuna. No, to je samo prosjek. S druge strane, velik broj građana zaobilazi banke. Procjene su da se u čarapama i ispod madraca čuva dodatnih 35 milijardi kuna, donosi RTL Danas.

S toliko novaca bismo mogli izgraditi 80 Peljeških mostova, 14 puta otplatiti dugove za autoceste ili vratiti nešto više od dvije trećine cijelog hrvatskog javnog duga. Većini ove brojke zvuče nevjerojatno.

Splitsko-dalmatinska najmanje štedi

Kada pogledamo štednju po stanovniku, najbogatiji su Istrijani. Svaki stanovnik te županije u prosjeku na računu ima više od 102 tisuće kuna. Potom slijedi Grad Zagreb i primorske županije od kojih se najmanje štedi u Splitsko-dalmatinskoj, tek nešto više od 70 tisuća kuna.

Inflacija jede novac pa umjesto na računu mnogi ušteđevinu ulažu u nekretnine, što dodatno diže cijenu ionako preskupih kvadrata, prenosi Net.hr.

Više pogledajte u videu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari