UŽASI RATA

Ovo su poginula Valerija i njezina tromjesečna Kira. Majka je napisala: ‘Ovo je bilo mojih najboljih 40 tjedana’

Twitter

Majka i djevojčica bile su u svom stanu u zgradi koju je pogodila granata u Odesi. Zelenski obećao da će naći krivce i da će odgovarati

Za Uskrs koji se danas slavi prema Julijanskom kalendaru i u Ukrajini i u Rusiji, mnogi se opraštaju dirljivim porukama od Valerije i njene tromjesečne bebe. Ubijene su u subotu kada je ruski projektil pogodio zgradu u Odesi. 

Predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski užasnuto je rekao: “Ubili su bebu od tri mjeseca. Kada je rat počeo, ta beba imala je mjesec dana. Možete li to uopće zamisliti? Oni su naprosto gadovi, pravi gadovi. Nemam drugu riječ njih, “rekao je Zelenski.

Pojavile su se i snimke Odese u jučerašnjem napadu u kojem je granata pogodila zgradu u kojoj su živjele majka i njena malena djevojčica. U zgradi je poginulo osmero ljudi, a 18 ih je ranjeno. 

Valeria Hlodan (27) i njezina kćerkica Kira bile su u svom stanu u trenutku napada. Ubijena je i Valerijina majka, inače porijeklom iz Rusije, navodi Daily Mail.

Prije samo dva mjeseca Valerija je na Instagramu napisala: “Ovo je bilo 40 najboljih tjedana. Naša curica je sada stara mjesec dana. Tata joj je dao prvo cvijeće. Ovo je nova razina sreće.”

Napad je uslijedio dan prije pravoslavnog Uskrsa. Sam Vladimir Putin najveći kršćanski blagdan obilježio je odlaskom na misu u moskovsku katedralu. Prekrižio se sa svijećom u ruci.

Ruska strana potvrdila je napad ali su naveli da su gađali vojni cilj koristeći strateški bombarder Tu-95 koji je letio iznad Kaspijskog mora.

Zelenski je obećao da će pronaći i kazniti odgovorne za ovaj raketni napad.

O napadu i ruskoj invaziji, koja je danas ušla u treći mjesec, Zelenski je rekao: ‘Svijet nije vidio takav barbarizam 80 godina.’, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari