U ZAGREBU PIŠU PETICIJU

Video | Pobuna ugostitelja: Parkirno mjesto za terasu plaćala je 900 eura, a sad će 7000: ‘Radna mjesta su ugrožena!’

Taiba Redžepagić je vijećnica Možemo u mjesnom odboru pa ne zna hoće li biti problema pošto piše peticiju protiv gradonačelnika iz iste stranke. ‘Imam svoj stav, kao ugostitelj i poduzetnik, tako imam stav kao vijećnik’, poručila je Redžepagić

Pobuna ugostitelja u Zagrebu. Najam terasa koje se nalaze na parkiralištima skočio je za vrtoglavih 900 posto. Pokrenuta je i peticija protiv odluke gradonačelnika Tomislava Tomaševiča koju vodi vlasnica restorana, ujedno i vijećnica stranke Možemo.

Taiba Redžepagić mali obiteljski restoran vodi već 18 godina. Parkirno mjesto za terasu plaćala je 900 eura, po novom će morati čak 7000. Drastično povećanja cijene ugrožava joj posao, pitanje je kako će dalje. “Nije tu samo stvar neprofitabilnosti nego je stvar zaposlenika koji ovdje rade. Ljudi zbog terasa uzimaju dodatne radnike. Radna mjesta su definitivno ugrožena” govori Taiba Redžepagić, vlasnica restorana i vijećnica Možemo u mjesnom odboru “Kralj Petar Svačić”.

U susjednoj ulici ista priča. Hrvoje Jagnjić je prije par godina unajmio lokal i dva parkirališta za terasu. Cijena najma skočila mu je za 900 posto. I ne samo njemu. Dio kolega već je maknuo terase, neki će zatvoriti i lokale. “Gradonačelnik nema baš nikakvog smisla. On je odlučio. On je jednostavno odredio cijenu i ništa ga osobno ne zanima”, kaže vlasnik ugostiteljskog objekta, Hrvoje Jagnjić.

Odluku o povećanju cijena gradonačelnik je donio dekretom bez Skupštine. Prije dva mjeseca pokrenuta je peticija koju su potpisale stotina ugostitelja. Da stvar bude bizarnija, pokretačica je vijećnica stranke Možemo. Tri mjeseca nitko joj iz grada nije odgovorio. “Mislim da bi se svakako netko trebao pozabaviti s time, izaći na teren i definitivno pročitati moju peticiju koju sam osobno predala na poglavarstvo. I primit nas na sastanak i pokazat neko rješenje jer ovako neće dalje, ovo će postati grad duhova”, rezolutna je Taiba Redžepagić.

Prozvani gradonačelnik pred kamere danas nije htio. U pisanom odgovoru grad kaže da su ugostitelji znali za poskupljenje terasa te su prošle godine plaćali 50 posto manju cijenu upravo radi prilagodbe. Predstavnici ugostitelja su na vrijeme i u više navrata bili informirani o navedenim izmjenama Pravilnika putem Povjerenstva za korištenje površina javne namjene. Ugostitelji su bijesni i jer je skočila samo cijena terasa na parkiralištima, ne i ostalim javim površinama na kojima se obrće velik novac pa se sada osjećaju kao građani drugog reda. Taiba je zbog svega razočarana s gradskom vlašću i ulogom vijećnice koju je prihvatila radi promjena.

Taiba Redžepagić je vijećnica Možemo u mjesnom odboru pa ne zna hoće li biti problema pošto piše peticiju protiv gradonačelnika iz iste stranke. “Imam svoj stav, kao ugostitelj i poduzetnik, tako imam stav kao vijećnik. Osobno smatram da te mjesne odbore treba sve ukinuti jer što god mi na terenu stavimo na sjednicu, nas se poklopi”, razočarana je Redžepagić

Možemo očito ne može riješiti probleme ugostitelja. Na njima je da se prilagode novim cijenama ili ključ u bravu, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari