OPISAO TORTURU KOJU JE PROŠAO

Potresna ispovijest ratnog zarobljenika: ‘Nakon 30 dana bez hrane, zaboravite na obitelj, na sve. Davali su nam 30 sekundi za objed’

Foto: Twitter

‘Nakon mjesec dana gladovanja, kad zatvorite oči, zaboravite na svoju obitelj, na svoju zemlju, na sve’, rekao je na samom početku šokantnih priznanja Mikhailo Dainov, bivši ukrajinski vojnik i ratni zarobljenik, prenosi Net.hr.

Mikhailo Dianov ratni je zarobljenik čija je fotografija, nakon što je pušten iz ruskog zarobljeništva, zaprepastila cijeli svijet.

Podsjetimo, Mihkailo je bio borac u Mariupolju, a jedan je od 215 nedavno oslobođenih u razmjeni zatvorenika s Rusijom.

S Mikailom je nedavno razgovarao novinar Sky Newsa, kojem je bivši ratni zarobljenik prepričao strahove koje je svakodnevno doživljavao u mjestu koje je sam zvao “koncentracijskim logorom”.

“Vjerujte mi, nakon mjesec dana gladovanja, kad zatvorite oči, zaboravite na svoju obitelj, na svoju zemlju, na sve. Jedino o čemu razmišljate je hrana. Tretirali su nas kao životinje, bilo je nemoguće jesti. Dobili ste 30 sekundi za svaki obrok i u tom vremenu morali ste pojesti sve što ste mogli”, prepričavao je svoje dane u zatvoru Olenivka u Donjecku.

“Tamo su nas tukli palicama, davali nam elektrošokove, stavljali igle pod nokte, bacali u samicu samo zbog toga što bi pokupili bobicu sa zemlje i pojeli je”, opisuje te dodaje kako je u zatvoru za 150 ljudi bilo smješteno njih 800.

Posebno je jeziv i njegov opis trenutka kada su ga pustili iz zatvora.

“Skinuli su nas potpuno gole. Skinuli su nam i gips, baš sve. Pretresli su nas i onda smo tako morali čučati pet sati. Bez klupe, naravno. Jednostavno smo čekali, nismo znali što će nam se dogoditi. Omotali su mi selotejp oko glave i gurali mi noge u trbuh da ga stisnu i tako sam proveo dan, dan i pol”, rekao je te dodao kako je tako putovao 36 sati, bez kakve ideje kamo ga voze. Nakon autobusa, uveli su ih u avion pa zatim opet u autobus. Nakon što je maknuo povez, shvatio je da je u Ukrajini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari