RASTE UDIO HIBRIDA

Raste prodaja novih automobila, evo koji modeli najbolje idu!

Ilustracija

Udio dizelaša rapidno pada, a rast najviše ostvaruju hibridi kojih je u ovoj godini prodano čak 14,4 posto

Prema podacima o registracijama novih automobila koje je objavila agencija Promocija Plus, ovom godinom trgovci automobila mogu biti puno zadovoljniji nego prošlom, kada su strogi lockdown i koronakriza potopili prodaju novih automobila.

Prema najnovijim podacima, u srpnju ove godine registrirano je 5675 novih automobila, što je za oko 1300 manje nego ih je registrirano u prethodnom mjesecu, lipnju, no i 543 više nego u srpnju prošle godine. Sveukupno, kako smo rekli, ova je godina za trgovce daleko bolja od prethodne, do kraja srpnja prodano je, odnosno novoregisrirano je, naime 31.778 automobila. Ta je brojke do kraja srpnja 2020. godine iznosila tek 22.568.

Još je to daleko od predkoronske 2019. godine, godine u kojoj se prodaja automobila počela približavati brojkama od prije krize 2008. godine. U srpnju 2019. novoregistrirano je bilo 6212 automobila, a ukupno je Promocija Plus objavila da je zabilježeno 43.979 registracija novih osobnih vozila.

Najprodavanija marka ove godine je uvjerljivo Volkswagen, s gotovo 4600 novoregistriranih primjeraka. Druga je Škoda, a treći Opel. na četvrtom je mjestu Dacia, a na petom Kia.

Najprodavanija Corsa

Ipak, najprodavaniji model u srpnju bila je upravo Opelaova Corsa, koje je ove godine regisrirano gotovo 1500.

Druga je Škoda Octavia, a treći Volkswagenov T-Cross. Četvrta je Dacia Duster, a peti opet Volkswagenov T-Roc.

Prije dvije godine na vrhu najprodavanijih marki također je bio Volkswagen, no najprodavaniji je model bila Škodina Octavia, dok je na drugom mjestu bio Renault Clio, a na trećem Volkswagenov Golf.

Rast hibrida i elektrike

Zanimljivo je da udio dizelaša rapidno pada, sada su tek 25 posto svih novoregistriranih auta dizelaši, dok gotovo 55 posto čine benzinci. Rast najviše ostvaruju hibridi kojih je u ovoj godini prodano čak 14,4 posto, piše D.D. za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari