U Hrvatskoj pet novih slučajeva koronavirusa, sad ih je ukupno 37!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite obratio se javnosti

Nacionalni stožer civilne zaštite obratio se javnosti na konferenciji za novinare i objavio pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Ukupno, u Hrvatskoj je sad 37 slučajeva zaraze.

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu

U Hrvatskoj je potvrđeno 32 oboljele osobe od koronavirusa, jedna je ozdravila i puštena kući, pod zdravstveni nadzor stavljena je 5991 osoba.

Ukupno, 553 uzoraka je testirano, a zaraženo je i jedno dijete u vrtiću koji se zatvorio.

Od ponedjeljka 16. ožujka se na dva tjedna obustavlja nastava u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, kao i visokoškolskim ustanovama.

U svijetu je potvrđeno 145.714 slučajeva zaraze, 5436 smrtnih slučajeva i 72.550 slučajeva ozdravljenja.

Trump i demokrati dogovorili se o paketu pomoći gospodarstvu

U petak navečer još je vladala sumnja u vezi s dogovorom republikanaca i demokrata koji su, zarativši usred predsjedničke kampanje, razgovarali o paketu pomoći američkom gospodarstvu i velikom broju Amerikanaca s prekarnim statusom koji trpe štetu zbog epidemije koronavirusa.

“Ponosni smo što smo se s administracijom dogovorili o rješavanju glavnih izazova i uskoro ćemo glasati” o tom nacrtu zakona u Zastupničkom domu, napisala je čelnica demokrata u tom domu Nancy Pelosi svojoj parlamentarnoj skupini.

Sjedinjene Države nemaju univerzalan sustav zdravstvenog osiguranja pa milijuni Amerikanaca nisu ili nisu dovoljno osigurani a plaćeno bolovanje dostupno je tek malom broju radnika jer su mnogi plaćeni po satu.

Južna Koreja broji više izliječenih nego zaraženih

Južna Koreja je drugi dan zaredom izvijestila o više slučajeva izlječenja od koronavirusa nego novih slučajeva zaraze što ukazuje na silazni trend i budi nadu da se usporava najveća azijska epidemija izvan Kine.

Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti zabilježio je u subotu 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom u usporedbi sa 110 dan ranije.

Ukupni broj zaraženih u zemlji, u kojoj je prvi slučaj potvrđen 20. siječnja, je 8086.

Sve manje oboljelih u Kini

Kina je u subotu izvijestila o samo 11 novozaraženih novim koronavirusom, ali prvi put od početka epidemije većina su osobe koje su došle iz inozemstva.

Među 11 novooboljelih četvero je zabilježeno u gradu Wuhanu, epicentru Covida 19, gdje se virus pojavio krajem 2019., objavilo je ministarstvo zdravstva.

To je najmanji broj od početka vođenja evidencije u siječnju.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari