DUBOKE TRAUME

Video | U školu poginulog maturanta stigao krizni tim: ‘Učenici skupa prolaze kroz to, traže podršku’

‘Pokušali su saznati s kojim problemima i frustracijama se susreću ovih dana, a onda su imali individualne razgovore s učenicima jer neki osjećaju veću potrebu za podrškom’, kaže ravnatelj

Nakon teške tragedije na maturalnom putovanju u Pragu, gdje je smrtno stradao jedan učenik porečke Srednje škole Mate Balota, u tu je školu u utorak stigao tim za krizne intervencije Istarske županije kako bi pružio podršku i pomoć učenicima.

U timu je devetero stručnjaka – psihologa, pedagoga i socijalnih radnika, koji s učenicima rade u četiri grupe. Posebno s onima koji su bili na licu mjesta kada se dogodila tragedija. Poslijepodne su u školu na sastanak stigli i roditelji.

‘Bitno je da skupa prođu to što su proživjeli’

Ravnatelj škole, Krešimir Bronić, kazao je za RTL Danas da će krizni tim boraviti u školi dva dana.

“Bitno je da su učenici došli u školu i na nastavu i na savjetovanje, da to što su doživjeli skupa prođu, da međusobno razmjenjuju iskustva, da se međusobno podržavaju i da sa svojim razrednicima budu u okruženju na koje su navikli”, kazao je ravnatelj.

Učenici traže pomoć stručnjaka, nastavnika i roditelja

Tim za krizne intervencije održao je u utorak ujutro i jedan skupni sastanak s učenicima.

“Pokušali su saznati s kojim problemima i frustracijama se susreću ovih dana. A onda su imali individualne razgovore s učenicima jer neki osjećaju veću potrebu za podrškom. I to ne samo od roditelja i nastavnika, nego traže i pomoć stručnjaka”, istaknuo je ravnatelj Bronić.

Dodao je da će i sutra biti održana nastava u školi, ali bez provjeravanja znanja.

“Nastavnici će sami procijeniti koliko i što mogu raditi. Roditelji su zadovoljni ovim postupkom, a i sami su osjećali potrebu da dobiju podršku”, rekao je ravnatelj porečke škole, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari