Jadrolinijin trajekt “Ston” udario u rivu, još uvijek nije poznat uzrok havarije

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Čini se da veće štete nema, prodora mora nije bilo

Jadrolinijin trajekt “Ston” udario je u rivu u četvrtak popodne prilikom uplovljavanja u luku Sućuraj na otoku Hvaru, a dvoje putnika lakše je ozlijeđeno, potvrdila je Hini Marija Zaputović, glasnogovornica Jadrolinije.

Havarija se dogodila na redovitoj trajektnoj liniji Drvenik – Sućuraj u 12,35 sati, prilikom uplovljavanja u luku Sućuraj, a trajekt se pri tom nasukao.

“Nije došlo do prodora mora niti većih ostećenja broda. Putnici i vozila su iskrcani s broda, a u tijeku su standardne procedure propisane prilikom ovakvih događaja, uključujući pregled broda”, kazala je Zaputović.

Prema posljednjim informacijama Lučke kapetanije, očevid na otoku Hvaru još uvijek traje. Gošća RTL-a Danas bila je voditeljica agencije Jadrolinije Split Jelena Ivulić.

“Što se tiče uzroka nesreće morat ćemo još malo pričekati s obzirom da se obavljaju sve standardne procedure koje se inače događaju kod ovakvih događaja, prije svega pregled broda. Ono što bi voljela naglasiti je da nema većih oštećenja na brodu. Na brodu je bilo 100 putnika i 29 vozila, od toga nam je dvoje putnika lakše ozlijeđeno”, kazala je Ivulić.

Putnici su rekli da su otkazale komande, što kaže kapetan?

“Moramo ipak sačekati da se apsolutno pregleda brod i obave svi pregledi i sve procedure kako bi mogli sve točno utvrditi. Ono što je najvažnije da su putnici i vozila iskrcani, prodora mora nema i što ponavljam, nema većih oštećenja broda”, istaknula je Ivulić.

Dodala je i kako je bilo gužve još od jučerašnjeg dana, a trajale su sve do maloprije. Preko 18.000 putnika preko 3000 vozila, broj non-stop raste.

“Većina linija je bila prema redu plovidbe, imali smo jednu izvanrednu liniju prema Supetru. Najveći broj putnika je prema otoku Braču, Hvaru, ali tu su blizu i Vis i Korčula”, kazala je Ivulić.

Jedan apel iz Grada, mole sve građane koji prilaze trajektnoj luci da ne koriste osobne automobile, već da koriste autobusne linije ili pak popularizirani brzi vlak iz Kopilice.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU: