MASKE, RAZMAK, DEZINFEKCIJA

Što će sve biti drugačije? Pogledajte kako će izgledati povratak u školske klupe!

Foto: RTL

Za tri tjedna učenici će ponovno u školske klupe. Kako sada stvari stoje, novu nastavnu godinu će početi upravo tako – uživo. No, sve ovisi o broju zaraženih. I sve ostaje kao lani. Maske, razmak, dezinfekcija. Novost je jedino kada je odluka o samoizolaciji u pitanju – što se mijenja?

Prošle godine u razred bez maske, ove je mora nositi. I ona i prijateljice petašice, pišu Vijesti.hr

„Ništa, samo moraš nositi masku i to je to, tvrdi Marta, učenica petog razreda.

Je li lakše bez maske? 

„Je, bez maske. Da“.

S maskama će i u ovu školsku godinu viši razredi osnovne škole i srednjoškolci.

„Vjerujem da bude isto tako, ali to je koma. Jako teško za njih, posebno ako bude zagušljivo i bude ovako teško vrijeme“, rekao je Željko, otac učenice 5. razreda iz Zaboka.

„Nemamo još prijatelja da znam neka iskustva, sve nam je novo ove godine, ali nadam se da neće morati biti nikako pod maskom“, kazala je Kristina, majka učenika prvog razreda iz Zagreba.

Sastanak s ravnateljima bit će otprilike tjedan dana prije početka školske godine. Kažu, najteže im je lani bilo osiguravati razmak, ali se osjetio i nedostatak tehničkog osoblja.

„Niži razredi bez maske, viši razredi s maskom, dezinfekcija ruku, nogu mjerenje temperature. Učenici su u takozvanim mjehurićima, bubblesima, odnosno ne miješaju se s drugim razredima učenici ulaze u različitim terminima u školu i evo mislimo da će tako biti i ove školske godine“, pojasnio je ravnatelj OŠ Većeslava Holjevca u Zagrebu Slaven Staklenac.

Plan je da se u novu školsku godinu krene iz školskih klupa.

Više pogledajte u prilogu Leone Šiljeg:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari