U LJEKARNAMA

U Hrvatsku stigli kućni testovi na koronu; Možete ih kupiti već danas!

Foto: Adiva

U Hrvatsku je stigla prva pošiljka kućnih antigenskih testova na koronavirus.

Od sutra će se moći nabaviti u zagrebačkim ljekarnama, a do kraja tjedna i u cijeloj zemlji. Test je jednostavan, a koštat će 75-85 kuna, potvrdio je za HRT član Uprave Medike Jakov Radošević.

Najveće zanimanje za sada su pokazali hotelijeri, koji test planiraju ponuditi svojim gostima.

“Medika ih je danas zaprimila od uvoznika – to su testovi za samotestiranje. To su prvi testovi koji su prijavljeni i odobreni od strane HALMED-a. Dobili smo prvu količinu i nadam se da će do kraja dana biti zaprimljeni, a sutra ujutro će krenuti distribucija po ljekarnama u cijeloj Hrvatskoj”, kazao je Jakov Radošević.

Rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta

Dodao je kako očekuje da bi do kraja petka sve zainteresirane ljekarne i trgovine za promet na malo mogle ponuditi građanima takav test. Testom se registrira kvalitativna prisutnost antigena. Taj se test koristi na površini nosa, nosni bris je na oko 2-2.5 cm, stavlja se u tekućinu, a rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta. U maloprodaji će koštati 75-85 kuna.

Očekuje kako će uskoro u Hrvatsku doći i testovi drugih proizvođača.

Na upit ima li već zainteresiranih za testove u velikim hotelskim kućama kazao je da Medika kao veledrogerija ima pravo distribuirati te testove isključivo ljekarnama i specijaliziranim trgovinama na malo. Svi drugi koji su zainteresirani za taj test mogu ga nabaviti tamo, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari