S Riječanima se družili riječki književnik Jan Bolić i spisateljica Alis Marić

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Projekt ZTCaffe nastao je kako bi svojim građanima dao mogućnost da upoznaju osobe iz javnog života na sasvim drugačiji i prisniji način.

Baš kao na svakom pravom odlasku na kavu, u opuštenoj atmosferi razgovara se o aktualnostima, zanimljivim i zabavnim temama, uz moderatora koji vodi cijeli razgovor.

Zamišljen kao talk show, ZTCaffe ugošćuje interesantne ljude iz javnog života te omogućuje publici neposredan kontakt, postavljanje pitanja i osvajanje nagrada, u čemu i leži jedinstvenost ovog događaja. Pitanja se postavljaju putem papirića koji se potom izvlače – ona mogu biti sasvim anonimna, no ukoliko postoji želja za osvajanjem nagrade – potrebno je navesti ime.

Jučer su se Riječani mogli upoznati s riječkim piscem Janom Bolićem te zagrebačkom spisateljicom i voditeljicom izdavačke kuće “Čitaj knjigu” Alis Marić.

Marić je pokrenula Facebook stranicu Čitaj knjigu, istoimeni blog te dvije godine nakon bloga i Instagram stranicu.

Njezinu stranicu prati više od pola milijuna ljudi, a brojka raste svakoga dana. Alis na svom blogu piše recenzije knjiga koje dijeli na Facebook stranici s inspirativnim citatima. Organizira nagradne igre u kojima su nagrade uvijek knjige, a budući da čita sve književne vrste i žanrove na njezinoj stranici inspiraciju za čitanjem pronalaze knjigoljupci svih profila.

Književnik Jan Bolić mladi je autor iz Rijeke koji boluje od spinalne atrofije tip 2, zbog koje ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela, no i dalje, bez obzira na progresiju bolesti, uspijeva pisati i jednim prstom i stvarati književna djela.

Dosad je objavio dvije knjige – zbirku poezije „Trenuci“ (2016.) i zbirku poezije i proznih zapisa „Može biti lijepo“ (2017.). Kako kaže, pisao bi i kad bi mogao pomaknuti samo jedan kapak jer ne može zamisliti život bez pisanja. Valja napomenuti i činjenicu kako je Jan Bolić jedan od oboljelih kojem nije odobren lijek Spinraza koji bi usporio napredovanje bolesti.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari