BEZ SMRTNIH SLUČAJEVA

Štimac izvijestio javnost o stanju u bolnici uoči Uskrsa

Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac uoči Uskrsa, iznio je nove podatke o situaciji vezanoj uz koronavirus.

“Možemo reći da je situacija je mirna i stabilna. U samom KBC-u nalazi se 18 bolesnika. Dvoje ih je u našem respiracijskom centru, od kojih je jedna bolesnica baš na respiratoru. Mi smo se dijelom rasteretili i zbog ovog odlaska bolesnika bez simptoma ili s vrlo blagim simptomima. Tamo je 17 bolesnika, a koliko znam do kraja dana će ih imati 20. Kod nas su ozbiljniji i srednje teški bolesnici”, izjavio je Davor Štimac.

“Kod nas nema smrtnih slučajeva, imali smo nekoliko težih bolesnika. Naše službe su maksimalno dobro i kvalitetno odradile ono što su trebale. Uspjeh je svaki pacijent koji dođe u stanje da mora ići na respiratoru, kad se kroz nekoliko dana skine s respiratora ono što nas veseli”, rekao je Štimac i dodao da bi krajem idućeg tjedna mogli više znati jesmo li sad u silaznoj putanji.

“Mislim da se građani ponašaju vrlo odgovorno, mi nudimo sve usluge, ozbiljni pacijenti, primjerice onkološki, obavljaju sve pretrage. Broj pacijenata tijekom tjedna je bio oko 380 do 390 i to također pokazuje da se ozbiljno radi i da svi koji liječenje trebaju to liječenje i dobijaju u našoj županiji.

Prognoze razvoja situacije s koronavirusom je teško davati. Najave su da se vrhunac očekuje u nekoliko narednih tjedana. Mi smo vrhunac u KBC-u imali prije desetak dana, a jesmo li u silaznoj putanji teško je procijeniti, bit ćemo pametniji krajem drugog tjedna.” – zaključio je ravnatelj KBC-a Rijeka.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6_iiL0BlCZE&feature=emb_logo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari