DRENOVA – POL URE NAD REKUN: Objavljen zanimljiv foto natječaj, pogledajte kako možete sudjelovati!

Ilustracija

Foto natječaj objavljuju Mjesni odbor Drenova i udruga “Dren” u suradnji s Foto klubom Rijeka

Mjesni odbor Drenova u suradnji s udrugom Dren raspisuje fotografski natječaj pod nazivom: „DRENOVA – POL URE NAD REKUN“

Natječaj je otvoren od 28. listopada do 20. studenog 2017. godine

Na natječaj se primaju fotografije koje su snimljene isključivo na području Mjesnog odbora Drenova.

Drenova je svojom površinom od 702,17 ha najveći Mjesni odbor Grada Rijeke, a smjestila se na obroncima Veloga vrha i Lubanja. Ime je dobila po drenu, šumskoj voćki, koja raste u drenovskim šumama. Njene šume i livade često se nazivaju i “zelena pluća grada”.

Nakon petnaestak minuta vožnje „jedanaesticom“ ili „peticom“ “Autotroleja”, a još bolje laganom polusatnom šetnjom, možete pobjeći iz gradske vreve u hladovinu drenovskih šuma i mir sjenovitih i mirisnih cvjetnih livada gdje ćete zasigurno pronaći podosta motiva za izvanredno lijepu fotografiju.

PRAVILA NATJEČAJA

Prijavnicu preuzmi ovdje

Na natječaju mogu sudjelovati svi autori bez ograničenja.

Autor, sudionik natječaja DRENOVA- POL URE NAD REKUN, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Svaki autor uz fotografije prilaže pravilno popunjenu prijavnicu.

Za sudjelovanje na natječaju ne plaća se kotizacija.

Organizator će prirediti izložbu najboljih fotografija te napraviti katalog u pdf formatu sa svim izloženim fotografijama.

Natječaj je otvoren od 28. listopada do 20. studenog. Bit će prihvaćeni svi radovi koji stignu organizatoru do 24:00 sata 20. studenog.

Pristigle radove pregledat će žiri i najbolje odabrati za izložbu.

Organizator će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu te tri pohvale.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg; dopuštena pojedinačna veličina datoteke je najviše 4 MB.

Datoteke fotografija trebaju biti potpisane: redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije npr.: 1_Dren_Drenic_Pogled s Velog vrha

Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju. Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, ali normalno koristiti kvačice na slovima koja to imaju.

Fotografije i popunjena prijavnica se isključivo predaju u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu na e-mail: MO.drenova@rijeka.hr Pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB. ili osobno donijeti na CD ili USB stiku na adresu MO Drenova, Cvetkov trg 1, od ponedjeljka do četvrtka (petkom samo po prethodnom dogovoru) Od 8.00 do 12.00.

Krajnji rok slanja/predaje fotografija je 20. studeni 2017.

Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.

Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe i kulturnih i prirodnih ljepota MO Drenova.

Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima izložbe DRENOVA- POL URE NAD REKUN. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu zajedno s fotografijama treba poslati na ovu adresu: MO.drenova@rijeka.hr ili osobno predati na stiku ili CD-eu na adresu MO Drenova, Cvetkov trg 1, od ponedjeljka do četvrtka (petkom samo po prethodnom dogovoru) Od 8.00 do 12.00

Natječaj je sastavio i njime koordinira Borislav Božić, prof.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari