GRADONAČELNIKOV KOLEGIJ: Rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam produžen za dvije godine

Gradonačelnik Obersnel je prihvatio prijedlog Odjela za gospodarenje imovinom da se rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam produži za dvije godine, tako da Lista sada važi od 1. 1. 2012. do 31. prosinca 2017. godine.

Važeća Lista prioriteta za davanje stanova u najam utvrđena je za razdoblje od 2012.-2015. godine, s rokom važenja do 31. prosinca 2015. godine.

Prilikom formiranja Liste, na nju je bilo uvršteno 804 podnositelja zahtjeva. Trenutno je na Listi uvršteno 682 osobe. Praćenjem potreba za stambenim zbrinjavanjem građana utvrđeno je kako je stanje uglavnom isto kao i u vrijeme početka važenja Liste, te bi se prilikom formiranja nove liste na istu u velikoj većini prijavile odnosno podnijele zahtjev za dodjelu stana u najam osobe koje se već nalaze na postojećoj Listi, a što bi za njih predstavljalo nepotrebne troškove.

Za vrijeme važenja Liste prioriteta dodijeljeno je 67 stanova, dok su izvan Liste prioriteta dodijeljena 64 stana. Riječ je o razmjerno malom broju stanova u odnosu na broj građana uvrštenih na Listu, rekao je gradonačelnik te dodao kako je razlog tome činjenica da je stambeni fond kojim Grad Rijeka raspolaže vrlo ograničen te ne može zadovoljiti potrebe svih koji čekaju na rješenje stambenog pitanja svoje obitelji.

To je problem kojim se od samostalnosti Hrvatske do danas ne želi baviti Država, već rješavanje stambenih problema prepušta jedinicama lokalne samouprave, dok istovremeno Državna agencija za upravljanje imovinom stanove izdaje licitacijom, ne uvažavajući socijalni već komercijalni kriterij, rečeno je. Gradonačelnik je zadužio Odjel za gospodarenje imovinom da objavi poziv kojim bi se utvrdilo koliko je zainteresiranih osoba, koji trenutno nisu na listi, a koji osim javljanja na Listu prioriteta ne mogu drugačije riješiti svoje stambeno pitanje. (I.N./GR)
[highlight] Na kolegiju je podneseno izvješće o o provedenom Natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora objavljenom u srpnju ove godine na kojem je u najam ponuđeno 47 poslovnih prostora, od kojih je izlicitirano 11, a među njima je i ovogodišnji rekorder, novi zakupnik prostora Korzo 41/E , koji će za obavljanje djelatnosti optičara predmetni prostor plaćati 58 eura po m2. [/highlight]

Kako je izvijestio pročelnik Vladimir Benac proveden je i javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke neprikladnih za stanovanje, odnosno stanova koje koriste najmoprimci temeljem ugovora o najmu stana, a na koji je za 7 stanova stiglo 16 ponuda. Ukupni prihod od prodaje stanova iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari