RIJEKA – INTER 1:0 Franko Andrijašević na Rujevici raskinuo „prokletstvo jezivih žutih klaunova“!

Kada smo se već pobojali da će Inter ponovno biti koban za Riječane i „otkinuti“ im nova dva boda, Mišić je sredinom drugog dijela utakmice na rubu peterca pronašao Andrijaševića koji se samo „naklonio“ i glavom pospremio loptu u mrežu gostiju!

RIJEKA – INTER 1:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 13. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 3500. Sudac: Dario Bel (Osijek).

Stijelac: Andrijašević (67)

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta – Mišić, Bradarić – Vešović (Čanađija, 89), Andrijašević, Gorgon (Matei, 77) – Gavranović (Črnic, 90)

INTER: Čović, Bosec, Mazalović, , Šoljić, Filipović, Čeliković, Šarić, Brlečić, Blažević, Puljić, Altiparmakovski (Zulim, 76)

Jezivi „žuti“ klaunovi stigli su i do Rujevice! Upravo takav osjećaj imali smo gledajući prvo poluvrijeme današnjeg poslijepodnevnog prvenstvenog ogleda Rijeke i Intera na Rujevici kada su se gosti iz Zaprešića, skromnoga nogometnog znanja i natjecateljskog dometa, još jednom predstavli kao „tvrda kost“ na kojoj Riječani ponovno „lome zube“ nakon što su u tri prošlogodišnja prvenstvena dvoboja Zprešićani s tri remija Bijelima možda i oduzeli šansu za osvajanje naslova prvaka Hrvatske.

Naime, ponovno smo gledali nadmoćnu Rijeku koja je odmah jurnula prema suparničkom golu, stvarala prilike – posebno su opasni bili udarci glavama po lopti Mitrovića i Andrijaševića, potom i nekoliko udaraca s distance i poludistance Gavranovića – no po već mnogo puta viđenom scenariju kada su susreti Rijeke i Intera u pitanju lopta jednostavno neće pa neće u „žuta“ vrata.

tablica-hnl-13-kolo-2016

Izveli su Riječani čak osam kornera u prvom poluvremenu, bili rastrčani i razigrani baš kao u posljednjim uspješno okončanim prvenstvenim ogledima, ali – paradoksalno – najbliže pogotku bili su Zapšrešićani kada je jedan dalekometni pokušaj Puljića, udarac s 25 metara nakon kontre gostiju, odsjeo na gredi Prskalovih vratiju.

A kada vratara gostiju Ćovića nisu uspjeli „probiti“ Bijeli, umalo je to uspjelo njegovom suigraču Bosecu odmah na početku drugog poluvremena, u 47. minuti. S ivice šesnaesterca na jednu prizemnu loptu ubačenu s desne strane krenuo je Vešović, brži je bio Bosec i izbio loptu koja je završila samo nekoliko centimetara od lijeve vratnice Čovićevih vratiju!

U 51. minuti nova lijepa prilika za Riječane: slobodan udarac s nekih 23 metr izveo je Gorgon, no snažno odarena lopta preletjela je ipak Čovićev gol i završila na rešetki gostujućeg „kaveza“.

U 57. minuti došlo je do malo žešćeg „remplanja“ između Mazalovića i Andrijaševića – epilog, obojici žuti karton. U 60. minuti sijevalo je pred golom gostiju sa svih strana – najprije je Bradarić „modrićevski“ pronašao Ristovskog na desnoj strani kaznenog prostora gostiju, jak prizeman ubačaj Ristovskog gosti su „očistili“. Odmah potom ubačaj s lijeve srane, lopta dolazi „u tijelo“ Gorgona na par metara od Čovića, Austrijanac uspijeva samo tijelom izgurati loptu pored vratiju.

Napadi Riječana teku u valovima, no naprijed opisano „prokletstvo Inter“ u punom je sjaju na Rujevici! U 64. novi slobodan udarac za Riječane, ovoga puta na samom rubu 16 metara. Odgovornost preuzima Mišić, no lopta ponovno odlazi visoko preko grede Čovićevih vratiju.

I onda, napokon toliko željeni trenutak: gol za Bijele! Slobodan udarac u 67. minuti izveo je Mišić, dobro ubačena lopta stigla je do Franka Andrijaševića koji lagano poentira udarcem glavom! Potpuno zasluženo, i u pravo vrijeme – već smo se pobojali da bi nakon mnogih neiskorištenih prilika domaći mogli biti kažnjeni gubitkom dva boda!

josip-misic-inter

 

U posljednjih desetak minuta utakmice Zaprešićani su pokušali krenuti nešto ambicioznije prema Prskalu, kreirali neke poluprilike, no obrana Bijelih na čelu s Mitrovićem i Elezom izdržala je onih nekoliko rijetkih iskušenja. Bila bi prava sportska nesreća da Bijeli nisu u ovoj utakmici uzeli trobod, i „zacementirali“ svoje mjesto na vrhu MaxTV Prve lige!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari