RIJEKA – INTER 4:0 Rutinska pobjeda Rijeke uz velemajstorske zgoditke!

RIJEKA – INTER 4:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka. Utakmica 28. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 3000. Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: Tomasov (4), Gavranović (28), Samardžić (65), Balaj (67)

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Žuta, Bradarić (Maleš, 70), Brezovec, Tomasov, Gavranović, Matei (Balaj, 65), Bezjak (Roshi, 77).

INTER: Mrmić, Frelih, Ćosić, Komorski, Bočkaj, Mazalović, Mlinar, Šoljić, Puljić, Ottochian, Hanžek.

rijeka inter 4-0

Rijeka je rutinski u četvrom ovosezonskom pokušaju (!) pobijedila zaprešićki Inter, i koliko god danas bili radosni zbog pobjede, sjajnih golova i nova tri boda koja puno znače u održavanju koraka s Dinamom u utrci za naslovom prvaka Hrvatske, toliko žalimo za prethodne tri utakmice s istim protivnikom u kojima je Rijeka odigravši triput 0:0 (!) „prosula“ šest bodova. Mada danas nijednog pritivnika ne treba potcjenjivati i unaprijed računati bodove kao osvojene (izuzetak je, naravno, zagrebački Dinamo koji svoje utakmice s filijalom Lokomotivom zapravo ne bi trebao ni igrati već samo upisati bodove?!).

Gledatelji se još nisu takoreći ni smjestili na tribinama, a Riječani su poveli u četvrtoj minuti golom Tomasova. Bradarić je odličnim dodavanjem pronašao Ristovskog na desnom boku, uslijedio je ubačaj kojeg je Bezjak „pripremio“ za natrčalog Tomasova koji je lijepim udarcem uz doticaj nekog od obrambenih igrača Intera prevario Mrmića.

Riječki uragan tu nije stao, u 18. minuti već je bilo 2:0 – strijelac novi ljubimac riječke publike Mario Gavranović! Asistenciju upisuje Brezovec koji je povukao loptu po desnoj strani, vratio u šesnaesterac po zemlji, zicer je prvo promašio Bezjak, ali nije Mario Gavranović.

rijeka inter slavlje

Imali su Riječani u prvom dijelu utakmice još nekoliko prilika, no ono što nisu iskoristili tada nadoknadili su u drugom dijelu utakmice, i to prekrasnim golovima Samardžića (65) i Balaja (67) koji je loptu plasirao u vrata u svom prvom dodiru s loptom nakon ulaska u igru u 65. minuti sjajnim udarcem s nekih 14 metara nakon što ga je u matnu poziciju „loptom s očima“ izbacio asistent Gavranović.

No pravo golgetersko remek-djelo ostvario je branič Miral Samardžić koji se nakon jednog prekida našao u napadačkoj akciji Bijelih. Samardžić je na nekih 15-tak metara od gola Mrmića dočekao jednu „svijeću“ dodanu mu od suigrača, a onda finim udarcem „probušio“ Mrmića zabivši mu u nedostižnu desnu sranu gola. Majstorki, pogotovo kada je riječ o obrambenom igraču – a od braniča nekako ne očekujemo da zabijaju ovako velemajstorske golove! Bravo Miral, slobodno ponovi!

Riječani su sigurnom pobjedom i lijepom igrom sami sebi osigurali psihološki mirnu prvenstvenu stanku u kojoj će Kek zasigurno još dodatno motivirati momčad i podignuti spremu kako bi se u nastavku prvenstva pokušalo agilno dočekati eventualni krivi korak vodećeg Dinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari