HODAO OKO KUĆE

FOTO Načelnik požeškog stožera se baš i ne pridržava mjera izolacije? ‘Ma samo sam malo izašao pomesti’

Foto: 034portal

Načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozitivan je na koronavirus. Zbog toga mora se nalaziti u izolaciji.

No, 034portal u posjedu je fotografija gdje načelnik kosi travu u svom dvorištu što im se čini sporno. Pišu kako je postojala mogućnost da je prošlo neko dijete ili starija osoba te da on u tom trenutku nekontrolirano kihne i što onda.

Foto: 034portal

Kako i sami pišu, nisu 100 posto sigurni je li ovako ponašanje dozvoljeno. Kućna izolacija predviđa ostanak kod kuće i prema uputama treba boraviti u kući, tako da je upitno je li Neferović smio hodati oko kuće te je li dozvoljeno nekome tko zaražen koronom i ima propisanu mjeru samoizolacije, boraviti skoro na ulici.

Portal 24sata dobio je i komentar Neferovića. Tvrdi kako on nije kosio već je samo pomeo ostatke trave.

Kaže da nije napravio ništa nenormalno

“Da, to je moja kuća, ali ja nisam kosio. Jučer u dopodnevnim satima, gradska tvrtka Komunalac je kosila. A onda sam ja poslijepodne samo pomeo i pokupio hrpe trave koje su ostale nakon njih.

To je trajalo desetak minuta. A ono što vidite na  slici, to nije kosilica, nego plastična prikolica igračke traktorčića od mog sina. Samo sam pomeo, isto kao štio sam prije tri, četiri noći polio crijevom dvorište jer je prašina od kamiona koji prolaze. A djetetu je isto bio doživljaj pa je izašao, jadan je izludio više u kući”, rekao je.

Foto: 034portal

Kazao je kako nije izašao šetati po ulici među ljudima te da je “sve to bilo dva metra od ulaznih vrata, nakon osam ili devet dana od simptoma”.

“Mislim da nisam napravio ništa nenormalno”, zaključio je.

Foto: 034portal

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari