PONOS OPATIJE: Agilno opatijsko Društvo Naša djeca proslavilo preseljenje u nove prostorije na Lipovici

Gradonačelnik Dujmić: „Ovo je veliki dan za grad Opatiju, svu djecu i njihove roditelje, jer Društvo „Naša djeca“ je ponos našega grada i promovira nas diljem zemlje i Europe”

Društvo „Naša djeca“ Opatija prigodnim je programom jučer proslavilo useljenje u nove prostorije na Lipovici, u zgradi pored Sportske dvorane Marino Cvetković.

9press

U renovaciju i prenamjenu novih prostora na Lipovici, ukupne površine oko 150 četvornih metara, Grad Opatija investirao je 894.500 kuna.

3press

Uz mnogobrojnu djecu, roditelje te predstavnike opatijskih škola, vrtića, institucija i udruga, svečanosti su prisustvovali pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Diana Topčić Rosenberg, zamjenik župana PGŽ-a Petar Mamula, gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije Viktor Peršić, načelnica Sektora za socijalne politike djece, mladih i obitelji Dubravka Marušić te gosti iz Saveza Društava „Naša djeca“ Hrvatske i DND-a Sisak i Zabok.

5press

U zabavnom dijelu programa nastupili su s pjesmama Dječji zbor Lovranske črešnjice iz Lovrana i Dražen Turina Šajeta te Dea Orlić s recitacijom.

7press

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Ivan Tancabel i bivša vijećnica Dječjeg gradskog vijeća Ema Starčić prisjetili su se svojeg odrastanja u opatijskom DND-u, a kroz program je goste i uzvanike vodila Antonija Škorić.

– Čast mi je da mogu biti prisutan na otvorenju novih prostorija Društva „Naša djeca“ Opatija i čestitam svima koji podržavaju njihov rad. Gradu Opatiji čestitam na trudu koji ulaže u svoje najmlađe građane, kazao je zamjenik župana PGŽ-a Petar Mamula.

Pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Diana Topčić Rosenberg istaknula je da je na odraslima odgovornost da djeci osiguraju sretno djetinjstvo te ju veseli što su s novim prostorijama članovi DND-a dobili još bolje uvjete za njihov rad i provođenje kvalitetnih programa koje organiziraju za djecu i s djecom.

6press

Gradonačelnik Dujmić naglasio je kako je ovo veliki dan za grad Opatiju, ali i svu djecu i njihove roditelje.

– Društvo „Naša djeca“ je ponos našega grada i promovira nas diljem zemlje i Europe. Imamo dječje gradsko vijeće, čije prijedloge i želje slušamo i pokušavamo ispuniti. Želja nam je bila da nove prostorije budu u blizini škole i sportske dvorane, kako bi lakše provodili svoje aktivnosti i programe. Blizu je i plaža Lipovica za ljetne aktivnosti, a koju ćemo oplemeniti dodatnim sadržajima za djecu, kazao je gradonačelnik Dujmić.

Tajnica DND-a Sanja Škorić zahvalila je na novim prostorijama, kao i svima koji su pomogli pri preseljenju.

– Radosna sam što se ostvario naš san, a to je veći i kvalitetniji prostor za djecu našega grada. Dječji kutak bit će otvoren od 8 do 20 sati za sve mališane koji će dolaziti družiti se, zabavljati i učiti. Naši „Kolibrići“ sada mogu dolaziti na aktivnosti bez prepreka, a posebno me veseli blizina škole i sportske dvorane, kao i parking za roditelje. Možemo reći da je sa školom, sportskom dvoranom i sada prostorima DND-a Opatija dobila „dječji kvart“, istaknula je Škorić.

1press

Društvo „Naša djeca“ Opatija djeluje od 1952. godine

Društvo „Naša djeca“ Opatija djeluje od 1952. godine kada je prostorije imalo u Pionirskom domu na mjestu današnjeg hotela Ambasador. Gradnjom hotela obećana im je nova zgrada, ali je nisu dobili. Djelovali su u prostorima škola, u Vili Antonio te od 1995. godine u prostorima na Punta kolovi.

2press

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari