POČETKOM LISTOPADA: Bogat dječji tjedan u Rijeci u znaku igara, predstava i kreativnih radionica!

Dječji tjedan u Rijeci pod motom „Ljubav djeci prije svega“ obilježit će se od 3. do 9. listopada

Tim povodom Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo u suradnji s udrugama i ustanovama pripremio je niz prigodno odabranih predstava, igara i stvaralačkih aktivnosti u kojima sudjeluju odrasli i djeca kako bi se promicala dječja prava, položaj djece u društvu i obitelji te lokalnoj zajednici.

Dječji tjedan u Rijeci pod motom Ljubav djeci prije svega obilježit će se od 3. do 9. listopada, a bogat program najavljen je na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali savjetnica za predškolski odgoj u Odjelu za odgoj i školstvo Grada Rijeke Tea Mičić, predstavnica Ogranka Gradske knjižnice Rijeka Dječji odjel Stribor Andreja Silić Švonja, voditeljica promidžbe i marketinga Gradskog kazališta lutaka Rijeka Marsinah Vokši Rosenfeld, voditeljica Astronomskog centra Rijeka Andrea Cvitan, ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin i stručna suradnica u Domu mladih Iva Marčelja, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

djecji1

Ciljevi obilježavanja Dječjeg tjedna su i pokretanje novih akcija od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticanje volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom kao i aktivna participacija djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire. Važno je istaknuti kako će se u sklopu Dječjeg tjedna, uz brojne programe namijenjene djeci, održati čitav niz radionica u kojima će djeca moći razvijati svoje kreativne sposobnosti.

Program Dječjeg tjedna u Rijeci je sljedeći:

Gradsko kazalište lutaka Rijeka

U vrijeme Dječjeg tjedna od 3. do 7. listopada 2016. godine u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka na programu su dvije predstave: Mala sirena i Pipi duga čarapa.

Mala sirena jedna je od najpoetičnijih, najljepših i svakako najpopularnijih Andersenovih bajki. U njoj se na originalan način isprepliću, djeci uvijek intrigantan, tajnoviti svijet morskih dubina sa svim svojim čarima s temom neodoljive snage ljubavi koja pokreće sve.

Predstava Mala sirena održat će se:
utorak, 4. listopada 2016. godine u 10 sati u Dječjem vrtiću Rijeka, podcentar Morčić
utorak, 4. listopada 2016. godine u 14,30 sati u Osnovnoj školi Gelsi

Pipi duga čarapa jedan je od najslavnijih izmišljenih likova iz svjetske dječje književnosti. U ovoj općepoznatoj i omiljenoj priči mnogih generacija suočena su dva svijeta: svijet odraslih koji pokušava „ukalupiti“ djecu u opće prihvatljive obrasce društva i neobuzdani, drski svijet dječje mašte koji mu stalno prkosi.

Predstava Pipi duga čarapa održat će se:
srijeda, 5. listopada 2016.godine u 9,30 i 11 sati u Gradskom kazalištu lutaka
četvrtak, 6.listopada 2016. godine u 9,30, 11 i 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka
petak, 7. listopada 2016. godine u 9,30, 11 i 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka

Gradska knjižnica Rijeka, Dječji odjel Stribor

Dječji odjel Stribor već tradicionalno u vrijeme Dječjeg tjedna provodi program Jesen u Šumi Striborovoj, koji će se i ove godine, u suradnji s Planinarskim društvom Kamenjak i Udrugom Šarolija, održati u subotu 1. listopada 2016. godine u 11 sati na Biviu. Program je namijenjen obiteljima s malom djecom kao i svim građanima dobre volje.

Glazbeno scenska udruga Ri-Stars

U sklopu programa Dječjeg tjedna Udruga će učenicima nižih razreda osnovnih škola grada Rijeke predstaviti interaktivnu prezentaciju pod nazivom Učitaj se, uglazbi se, koja će se održati u osnovnim školama grada Rijeke.
Kroz vidljive primjere, igru i poticanje djece gledatelja na sudjelovanje u kratkim prezentacijama, djeci se ukazuje na važnost pažljivog slušanja, čitanja priče i ritma, kao i nezgoda koje proizlaze iz nepažljivog slušanja i čitanja. Kao rezime cijele prezentacije na kraju će biti i održana kratka natjecateljska igra.

djecji2

Program Doma mladih

ponedjeljak, 3. listopada 2016. godine:

Mića rukotvornica namijenjena za djecu od 5 i 6 godina održat će se od 17,30 do 18,30 sati. Udruga za širenje kreativne atmosfere i kulturno ekološke svijesti KAKTUS i Dom mladih poklanjaju likovnu radionicu za male kreativne ručice. Na repertoaru rezuckanje, crtkanje, stvaruckanje.

utorak, 4. listopada 2016. godine:

rekreativna vožnja bicikle na prometnom poligonu sa pravim semaforima i prometnim znakovima, od 17 do 19 sati. Bicikle osigurava Dom mladih, ali može se donijeti i svoja.
Video radionica za učenike od 4. razreda održat će se od 17 do 18 sati. Sve koje zanima kako se snima film, kadriranje, montiranje mogu se prijaviti na Video radionicu i zaviriti u mali filmski studio.
Informatika za učenike od 2. do 4. razreda održat će se od 18 do 19 sati. Program je namijenjen za sve koji vole računala i usput su kreativni i žele naučiti izrađivati strip preko zanimljive aplikacije.
3D PRINTERAJ za učenike od 4. do 8. razreda održat će se od 19 do 20 sati. Svi koji žele zaviriti u 3D printer, naučiti kako funkcionira i koje su mu sve mogućnosti, mogu se prijaviti, a čeka ih i mali 3D poklončić.

srijeda, 5. listopada 2016. godine:

Od 17 do 18,30 sati Krea(k)tivna radionica za učenike od 2. do 6. razreda. Udruga KAKTUS i Dom mladih poklanjaju likovnu radionicu za sve željne kreativnog stvaranja. Sudionike čeka druženje, stvaranje, kreiranje, igranje…
Za sudjelovanje u radionicama potrebno je izvršiti prijavu putem e-maila na info@dom-mladih.hr ili na broj telefona 051/512-715. Prijave traju do popunjenja grupe.

Društvo Naša Djeca Rijeka

ponedjeljak, 3. listopada 2016.: postava izložbe fotografija Djeca u pokretu u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku,
utorak, 4. listopada 2016.: otvaranje izložbe fotografija učenika osnovnih škola na temu Djeca u pokretu u HKD-u na Sušaku (izložba će biti otvorena do 10. listopada 2016.)
srijeda, 5. listopada 2016.: u 12 sati u Info centru Dječji forum, Konvencija o pravima djeteta, pisanje poruka
četvrtak, 6. listopada 2016.: od 10 do 12 sati DND, Jelačićev trg 1/IV, Prijatelj prijatelju – prikupljanje igračaka, knjiga, školskog pribora, sportske opreme i drugog za djecu izbjeglice
petak, 7. listopada 2016.: od 12 do 16 sati upisi u radionice Šufit – kazalište za djecu i mlade, Pinelić – likovna radionica, Arabeska – moderni klasični balet, Poduke u učenju, Eko radionica (za djecu i mlade od 4 do 18 godina) Upis u Društvu Naša djeca Rijeka na broj telefona 091/114 0046.
nedjelja, 9. listopada 2016.: odlazak na državnu smotru u Stubičke toplice Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha; obilježavanje u školama, dječjim vrtićima, đačkim domovima i drugdje traje od 1. do 31. listopada 2016.
subota, 15. listopada 2016.: od 10 do 13 sati na Korzu ulične trke: romobilijada, biciklijada, rolerijada (učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole)

Dječji vrtić Rijeka

Dječji vrtić Rijeka organizirat će povodom Dječjeg tjedna niz osmišljenih aktivnosti koje će se održati u podcentrima predškolskog odgoja. U pojedinim aktivnostima pod motom Ljubav djeci prije svega učestvovat će djeca i njihovi roditelji.

Astronomski centar Rijeka

Program za djecu u digitalnom planetariju i zvjezdarnici:
utorak, 18 sati – Zemlja – svemirski dragulj (show s popularizatorima astronomije)
srijeda, 18 sati – Od Zemlje do Svemira (show s popularizatorima astronomije)
Ostale mogućnosti za djecu:
mogućnost organizacije programa za vrtiće i škole
organizacija dječjih rođendana u planetariju, zvjezdarnici i predavanja Akademsko-astronomskog društva Rijeka
Mogućnost gledanja programa za grupe od 8 ljudi. Cijene ulaznica za djecu i umirovljenike 10, a za odrasle 20 kuna.
Više o digitalnom planetariju saznajte na www.rijekasport.hr/sadrzaji/planetarij.

Bazeni Kantrida

program za djecu bit će u nedjelju, 9. listopada, kada će Dječji bazen (5 x 10 m, dubina 0,75m) i Bazen 25m (10 x 25 m, te dubine 1,25m) u periodu od 9 do 15 sati biti na raspolaganju samo za djecu uz pratnju odraslih
Ostale mogućnosti za djecu:
šetnja plažnim pojasom
mogućnost organizacije dječjih rođendana najma plivališta i prostorija za organizaciju dječjih rođendana
Cijena ulaznica za djecu i umirovljenike 10, a za odrasle 20 kuna.
U subotu, 8. listopada Bazeni Kantrida i Astronomski centar Rijeka su zatvoreni zbog blagdana.

Više informacija za Astronomski centar Rijeka i Bazene Kantrida na stranicama Rijeka Sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari