“VATRENI” POBIJEDILI EUROPSKOG PRVAKA! U osminu finala pobjednički!

U 89. minuti Kalinić je povukao kontru, u pravom trenutku poslužio Perišića na lijevom krilu, a naš majstor ulaskom u šesnaesterac zavukao loptu preciznim udarcem pored De Gee! Pobjeda!

https://www.youtube.com/watch?v=mtGebCKH4E4

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini D na EURU u Francuskoj nakon što je u susretu 3. kola u Bordeauxu svladala branitelja naslova Španjolsku sa 2-1 (1-1).

https://www.youtube.com/watch?v=hMaxdN4vULg

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je precizan ubačaj Perišića s lijeve strane Kalinić maestralnim dodirom s par metara proslijedio u De Geinu mrežu

špa hr kale gol

 

Španjolci su u vodstvo došli već u 7. miniti utakmice kada su Nolito i Fabregas na „način Barcelone“ izigrali kompletnu obranu Vatrenih a Morata je na metar od gola samo potvrdio vodstvo Španjolaca. Pobojali su se u tom trenutku navijači Hrvatske i lošijeg razvoja događaja jer je izbornik Hrvatske Ante Čačić izveo kombiniranu momčad u kojoj su se pomalo neočekivano našli i Vrsaljko i Jedvaj, a potpuno neočekivano Rog – tek je Pjaca ranije najavljivan kao igrač koji će „odmoriti“ Brozovića.

špa hr nije gol

Veliku priliku za izjednačenje imali smo sredinom prvog dijela kada je Kalinić načinio pritisak na De Gei koji je loše izbacio loptu, ravno na noge Rakitiću koji je prekrasnim lobom pogodio gredu od koje se lopta odbila u stativu pa na gol liniju. Hrvatska u tom trenutku stvarno nije imala sreće!

češka subašić

U 70. minuti naš vratar Danijel Subašić obranio je (sumnjivi) jedanaesterac Sergiju Ramosu, iako je nizozemski sudac možda mogao desetak minuta ranije suditi i prekršaj u šesnaestercu odnosno penal za Hrvatsku nakon što je Pjaca ispremiješao nekoliko španjolskih igrača a onda pao  u duelu u Ramosom.

Hrvatska je natjecanje u skupini osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, Španjolska je druga sa šest, Turska, koja je sa 2-0 (1-0) u Lensu svladala Češku, je treća s tri boda, dok je Češka ostala posljednja s jednim bodom.

Pobjedu Turskoj koja ju je zadržala u igri za prolazak u osminu finala postigli su Burak Yilmaz u 10. i Ozan Tufan u 65. minuti.

Hrvatska će tako u osmini finala igrati u subotu u 21 sat u Lensu protiv jedne od trećeplasiranih reprezentacija iz skupine B, E ili F.

slavlje svlačionica

Španjolci su izašli u najjačem sastavu, a hrvatski izbornik Ante Čačić značajno je promijenio početnu postavu, na klupi za pričuve ostali su lakše ozlijeđeni Modrić i Mandžukić, te Brozović, Strinić i Vida, koji imaju žute kartone, pa bi zbog novih opomena mogli propustiti osminu finala.

Tako je Šime Vrsaljko ušao na poziciju lijevog braniča umjesto Strinića, a Tin Jedvaj na poziciju stopera umjesto Domagoja Vide.

Nikola Kalinić je bio na visini zadatka i odlično je zamijenio Mandžukića. Uz Perišića i vratara Subašića, bio je naš najbolji igrač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari